Polyteknikkojen Orkesteri tunnelmoi Tampereen hyväntekeväisyyskonsertissaan itämaisen mystiikan, slaavilaisen runouden sekä Beethovenin rakastetun 7. sinfonian tahtiin. Konsertin tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n hyväksi (https://lahjoitalapsille.fi/).

Avausnumerona kuultava Borodinin Keski-Aasian aroilla tuo lämpimän tuulahduksen paahteisilta ruohomailta. Sinfoninen runo Vesihiisi, jonka Dvořák sävelsi tsekkiläisen runon pohjalta, tarjoilee lennokkaampia ja dramaattisempia sävyjä. Konsertin loppuhuipennuksena kuullaan Beethovenin 7. sinfonia, joka on tanssillisuudessaan ja rytmikkyydessään kuin ylistyssoitto kevään saapumiselle. Orkesteria johtaa James Kahane.

Lauantaina 30.3. klo 15

Tampereen yliopiston juhlasali (Kalevantie 4, Tampere)

  • Aleksandr Borodin: Keski-Aasian aroilla
  • Antonín Dvořák: Vesihiisi
  • Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 7

Kapellimestarina James Kahane

Liput ennakkoon 8 / 12 / 15 / 25 €  (opiskelijat / eläkeläiset / normaalilippu / kannatuslippu). Ryhmäalennus -20 % vähintään 10 henkilön ryhmille.

Liput ovelta 10 / 15 / 18 / 25 € (opiskelijat / eläkeläiset / normaalilippu / kannatuslippu)

Konsertin käsiohjelma kuuluu lipun hintaan.

Polyteknikkojen Orkesteri, PO, on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteydessä toimiva täysimittainen sinfoniaorkesteri, joka on perustettu vuonna 1922. Soittajat ovat pääasiassa Aalto-yliopiston opiskelijoita ja alumneja, mutta mukana on myös muiden akateemisten oppilaitosten opiskelijoita sekä musiikin harrastajia. Tällä hetkellä orkesterissa on aktiivisia jäseniä noin 100.

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry on perustettu vuonna 1994 silloisen lastentautien professori Jarmo Visakorven, Kaupunkilehti Tamperelaisen päätoimittaja Petri Ahoniemen ja lastenklinikan ylihoitaja Sirkka Auvinen yhteisen idean pohjalta: Lasten sairauksien tuloksekkaaseen hoitoon tarvitaan paljon muutakin kuin tavanomainen sairaala ja sen varusteet.

Tietoja lipuista

15,00 €
25,00 €
12,00 €
8,00 €